Europas vanligaste fåglar (Poster slutsåld)

Vykort, engelska och tyska i A4-format finns i lager.

Under årtusenden har fåglarna varit många människors stora intresse. I Spanien och Sydfrankrike finns ca 8000 år gamla grottmålningar föreställande bl a örnar, korpar, tranor, och änder, och i Egyptens mer än 4000 år gamla pyramider finns väl bevarade fresker med fullt bestämbara fågelarter som idag förekommer i Europa. Människans fågelintresse avspeglar sig också i de många sägner som finns om fåglar där de tillskrivs olika egenskaper, t ex att bebåda krig och död, eller att förutsäga oväder.

"Fogeln känner man igen på hans fjädrar" skrev den tyske ornitologen Alfred Brehm i sin bok "Foglarnas lif" som utgavs 1884. Det finns uppemot 9000 beskrivna fågelarter på jorden. Detta urval av våra fjäderprydda vänner kan kanske bli en inspirationskälla till ytterligare studier av naturens fängslande värld där fåglarna utgör en viktig del. Urvalet är gjort av Fredrik Westman i nära samråd med ornitologisk expertis.

Allmänhetens intresse för fåglar ökar stadigt för varje år. Vi tror att postern och vykortet kan bli trevliga presenter, bidra till en ökad kunskap om fåglar och att planschen kan vara vacker och lärorik att hänga på väggen, kanske inramad. Till skillnad från många planscher på marknaden är planschen tryckt i 200 g-papper Gothic Silk, vilket ger den nödvändig stadga vid ev inramning.

Förfrågningar & order : info@itsavar.se

<< Indexsida produkter